Vinteraktivitetstema på Konferensen

konferens vinter

På vintern kan ni njuta av skidturer, ha kul på snöskotern eller lära er överlevnadstekniker i ett extremt klimat mellan föreläsningarna. Alternativen är många och ni kan säkert finna något som passar er i vintermörkret.

Vintern är en fantastisk tid med snö, frisk luft och massa roliga aktiviteter. Trots det sitter de flesta inne och kurar i väntan på sommaren istället för att ta sig ut i snön. För att visa dina kollegor hur kul man kan ha det i den kallaste vintern kan ni ta med dem på vinterkonferens. På vintern kan man göra otroligt mycket ute i naturen utan att alla deltagarna behöver ha topp fysik eller vana att vara ute på tur. På med mössan och ge er ut i det vackra som är vintern. En vinterkonferens kan bli en riktig hit och ett roligt inslag i en annars mörk tid på året.

Vinterkonferenser är vanligare i den norra delen av Sverige då det är trevligare att ge sig ut i snön än i snömodden i söder. Detta bör inte begränsa er dock utan lägg en extra slant på att ta med konferensdeltagarna ut i naturen som de kanske inte normalt sätt njuter av. Självklart finns det anläggningar ända nere i Skåne om ni inte har möjlighet att ta er några längre sträckor. På en vinterkonferens kan ni varva föreläsningarna med skidåkning, utförs så väl som på platten, snöskoteråkning, turer med hundspann och mycket annat. Den friska vinterluften kan göra susen för koncentrationsförmågan inne i föreläsningssalen. Avslut gärna dagen med något värmande som bastubad eller ett dopp i en varm badbalja. Vill ni vara lite extra extrema så kan ni åka på ett vinteräventyr där ni spenderar all er tid ute i snön. Ta med kollegorna ut på tur och låt dem bo i kåta eller bivack. Detta kan göra under för lagkänslan och utmaningen kan få kollegor att sluta samman på ett sätt som ni inte annars hade uppnått.

Ta kontakt med anläggningen ni är intresserade av och hör med dem vilken typ av utrustning som krävs att deltagarna står för själva och vad de kan erbjuda och hjälpa er med. Hör på din arbetsplats vad de kan tänka sig att stå för. Alla har säkert vinterkläder men var inte säker på att alla har utrustning för flera dagar i det fria. Ta till vara på det skandinaviska klimatet och låt ert företag vara en förebild för andra som funderar på att utmana sin personal.