Vildmark- & Äventyrstema på Konferensen

konferens vildmark

Upp på hästryggen, ner i kajaken eller upp på berget, ja detta kan helt enkelt vara en del av er konferens. Varva nytta med nöje så blir konferensen en riktig höjdare.

Att ha ett tema på konferensen kan vara ett kul inslag. Alla teman passar inte alla grupper så försök först identifiera vilken typ av grupp det är som ska med på konferensen och utgå sedan efter det. Är du osäker på vilket tema som skulle passa er kan du alltid fråga de anställda vad de hade uppskattat. Du kan bli överraskad av vad dina kollegor tycker är stimulerande aktiviteter. När det kommer till teman är det viktigt att det blir rätt. Det är inte alla som tycker det är kul att spendera helgen i vildmarken men heller inte alla som njuter av ett spa eller golfbanan.

Planerar du en konferens för en aktiv grupp som gillar fysiska utmaningar är ett vildmarkstema för er. Det finns flera konferensanläggningar i vårt avlånga land som arrangerar den här typen av konferenser. Varva föreläsningar med ridning, kajakturer eller bergsklättring. Det är dessutom vetenskapligt bevisat att fysiska aktiviteter stärker både koncentrationsförmågan och minnet. Att söka på internet efter äventyrskonferenser är det lättaste sättet att finna rätt plats för er. Många konferensanläggningar av detta slag erbjuder hela paket där transporter, mat och logi och aktiviteter är inkluderat. Detta är ofta på grund av att anläggningarna kan ligga lite avsides vilket gör att det kan vara svårt att ta sig inte till stan osv.

Det finns otaliga alternativ för vildmarks- och äventyrskonferenser. Ni kan bege er ut på havet, in i skogen eller upp på berget. När ni planerar konferensen har ni ett ansvar mot deltagarna att informera om vad ni ska göra och vilken typ av utrustning som krävs. Planera gärna den typen av konferenser tillsammans med personalen då det finns människor med benägenhet att bli sjösjuka, som är höjdrädda och har allergier. Håll en öppen dialog med deltagarna så alla tycker att det ska bli roligt och spännande.

Är ni en större grupp uppskattas det att ni har alternativ så var och en kan välja själv vilken typ av aktivitet de vill sysselsätta sig med. Ha inte allt för många alternativ då det kan vara svårt att koordinera de gemensamma aktiviteterna som föreläsningar och informationsträffar.