STUDIERESA ARKITEKTUR – upptäck Kiruna, staden som flyttas, Sveriges enda rymdbas Esrange, norrsken på himlen och ishotellet i Jukkasjärvi

Att studera arkitektur har blivit allt mer populärt bland både allmänheten och professionella arkitektbyråer och byggbolag. Hållbara städer ligger högt upp på agendan och för att hänga med i trenden är det viktigt att hålla koll på hållbar arkitektur. STUDIERESA ARKITEKTUR erbjuder goda möjligheter att studera mängder av olika typer av arkitektur.

Hummingbird Grupp & Konferens har under de senaste tio åren arrangerat mer än 350 studieresor för arkitektbyråer, fastighets- och byggbolag. Med andra ord kan ni vara säkra på att ni väljer en erfaren researrangör när ni väljer att åka på studieresa med Hummingbird Grupp & Konferens. Och självklart är det ni själva som bestämmer programmets upplägg. Tala om vad ni önskar så ordnar vi resten. STUDIERESA INOM ARKITEKTUR OCH STADSPLANERING – helt och hållet efter era önskemål.

STUDIERESA KIRUNA är ett intressant alternativ för alla som önskar utforska den största tätorten i landskapet Lappland i Norrbottens län. Det är lätt att bli hemmablind men kanske är det dags att börja utforska vårt vackra hemland Sverige. Visste du förresten att Kiruna kallas för ”Giron” på nordsamiska och att ”Giron” betyder fjällripa?

Hjalmar Lundbohm, en svensk geolog, kemist, företagsledare, mecenat och konstkännare, bidrog starkt till utformningen av det nya samhället Kiruna då staden grundades år 1900. Nu har staden Kiruna blivit världskänd eftersom stadens centrum ska flyttas tre kilometer åt öster.

Passa på att besöka staden i nordligaste Sverige och tala gärna med stadens invånare om hur de upplever planerna för Kiruna kommun. Staden Kiruna skriver just nu historia och här pågår en av de största stadsomvandlingarna i modern tid.

ARKITEKTURRESA KIRUNA är en fantastisk möjlighet att ta del av en världshändelse. Kan omvandlingen av staden leda till något mer hållbart? Låt gärna denna frågeställning bli ett tema för studieresan. Flytten av staden Kiruna innebär att en tredjedel av befolkningen måste flytta. Att bevara kulturhistoriskt värdefulla byggnader är en utmaning för stadsplanerare. Samtidigt har stadsplanerare en förhoppning om att göra förbättringar ur ett hållbarhetsperspektiv.

Rymdbasen Esrange – European Space and Sounding Rocket Range – som ligger cirka fyra mil utanför Kiruna är den enda rymdbasen i Sverige, naturligtvis väl värd ett besök. Platsen där Esrange ligger är mycket glesbefolkad och har få ljusföroreningar, vilket gör det möjligt att studera ljusfenomen som norrsken på himlen. En upplevelse utöver det vanliga. STUDIERESA med rymdtema är ett intressant och spännande alternativ bland utbudet av ARKITEKTURRESOR.

ARKITEKTURRESA med boende på ishotellet i Jukkasjärvi

Boende på det berömda ishotellet i Jukkasjärvi drygt två mil öster om Kiruna gör resan extraordinär. Naturligtvis ett mycket gott exempel på annorlunda och intressant arkitektur. Inte bara ett hotell utan även ett vackert konstverk skapat av is och snö. Ishotellet i Jukkasjärvi, som får ny arkitektur varje år, är byggt av snö och is från Torne älv, en av Sveriges fyra nationalälvar. De andra tre nationalälvarna är Vindelälven, Kalixälven och Piteälven, alla belägna i Lappland.

STUDIERESA ARKITEKTUR – upptäck en spännande, intressant och vacker del av Sverige.