Sol- & Strandtema på Konferensen

konferens sol strand

Några få solstrålar gör oss friskare, piggare och mer motiverade. Ta med din personal till solen när ni ändå skall iväg på konferens. Låt er personal njuta av det vackra vädret och svalka sig vid poolkanten mellan föreläsningarna. Ni kommer se en förändring så fort ni kliver av planet.

Vi svenskar bor i ett av de mest extrema och kyligaste klimaten på vår jord. Solen håller sig väl undanbäddad under halva året och våren och hösten kan bjuda på allt från storm och hagel till regn och rusk i en härlig kompott. Ta med era kollegor på en härlig sol- och badkonferens och hjälp deltagarna att finna solen i sinnet även på arbetstid. Den här typen av tema kräver en relativt stadig budget då ni måste resa söderut i Europa eller enda ner till västafrika för att vara säkra på att få några soltimmar på konferensen. Därför är detta tema inte anpassat för riktigt stora grupper då det kan både bli besvärligt och svårt att boka resan och dessutom kan det kosta halva årsbudgeten.

För att vara så säker som möjligt på att ni kommer att finna solen under de kallare månaderna här hemma så är det säkraste valet att ta med konferensdeltagarna till Kanarieöarna. Här är klimatet mycket stabilt och temperaturen kan nå upp mot 25˚C i januari. Om ni väntar in våren eller reser under hösten behöver ni inte resa lika långt utan det kan räcka att ta sig ner till medelhavet för att få svenskarna att tina.

Planering av en sol- och strandkonferens kräver en detaljerad planering med god framförhållning. Ta gärna hjälp av ett charterbolag när ni ska boka er resa och boende då de kan ge er bra pris på en större gruppbeställning. De flesta stora charterbolag idag äger sina egna hotellanläggningar och flera av dem har konferenslokaler som ni kan använda. Vill ni inte åka charter utan föredrar att boka själv och ta en chansning på att finna bättre priser på egenhand kan det istället vara en god idé att boka genom en resebyrå. Bokar ni genom en resebyrå så kan de erbjuda bra försäkringar och ge annan säkerhet i form av avbeställningsskydd och återbetalningsförsäkringar om något skulle gå galet på konferensen.

Informera också personalen som skall åka med på resan i god tid så de kan arrangera sitt privatliv på så sätt att de kan följa med. Ska ni vara borta en längre tid så är ett bra alternativ att erbjuda personalen att ta med sin familj till självkostnadspris. Det ger valmöjligheter till dem som inte hade kunnat följa med annars.