Skytteaktiviteter på Konferensen

konferens laserdome paintball

Ta med gänget ut i skogen och ge dem vars ett gevär och se vem som har ledarinstinkten, samarbetsförmågan och överlevnadsvilja. Laserdome och paintball är aktiviteter som utan tvekan höjer pulsen och låter adrenalinventilerna stå öppna.

En konferens är nog inte det som man normalt sett korrelerar med spänning och en ökad puls men varför inte överraska era deltagare med något oväntat och nytt? För att få upp adrenalinet i kroppen ordentligt under konferensen kan ni kombinera den med någon form av skyttesaktivitet. Ge alla chansen att få känna hur det känns att vara James Bond för ett par timmar genom att ta med personalen på laserdome eller paintball.

Laserdome är ett lagspel där ni vanligtvis börjar med att dela upp er i två lag. Varje lag får installera sig på var sin sida av en bana fylld med strukturer där man kan gömma sig eller planera bakhåll på det motstående laget. Alla deltagare bär en väst och får ett gevär. Västen indikerar om ni bli skjutna av det motstående laget eller av egen ”eld”. Geväret som alla bär på sig skickar ut en laserstråle så ni kan se var ni skjuter. Blir man träffad inaktiveras geväret för ett par sekunder eller resten av spelet. Skytten som träffade får poäng som redovisas i slutet av spelet. Det lag som har flest sammanlagda poäng vinner. Det är en garanti att få upp både pulsen och adrenalinet när någon jagar dig med ett gevär i näven.

Paintball spelar man normalt sett utomhus. Paintballgeväret är laddat med små plastkulor som går sönder när de träffar sitt mål och sprider ut färg som indikerar på en träff. Att bli skjuten och träffad av en paintballkula gör ont. Alla bör vara medvetna om detta så ingen får för sig att stå allt för nära en kollega när de skjuter. Även på över 20 m räckhåll så lämnar kulan ett rejält blåmärke på den som blir det olyckliga offret. Den smärta som en träff utgör blir dock den ultimata motivationen för att ta spelet på allvar. Paintball är otroligt roligt att spela och lagkänslan mellan kollegorna kommer aldrig vara bättre än när de måste samarbeta för att ”överleva”.

Den här typen av aktiviteter kan man utföra i nästan alla typer av grupper. Är ni en stor grupp så får ni bara välja ett större område att spela på. Både laserdome och paintball är roligt även om konditionen inte är på topp. Det är instinkt och ett kallt sinne som vinner i de här spelen, inte maratonlöparen.