Ridning på Konferensen

konferens ridning

Det finns många sätt att njuta av naturen i samband med er konferens. Ett annorlunda och roligt sätt är att bjuda med alla på en ridtur. Låt hästen bära med er till nya och natursköna platser.

Oavsett var du befinner dig i Sverige så har du inte långt till storslagna vyer och en otroligt vacker natur. Varför inte låta dina konferensdeltagare ta del av detta sköna i samband med er konferens. På flera håll i vårt avlånga land kan ni finna anläggningar som arrangerar friluftsaktiviteter som ni kan kombinera med er konferens. Anläggningen stor själv för utrustningen som kan behövas så ni behöver inte oroa er och riskerar inte heller att glömma något. En hel del av dessa anläggningar erbjuder också ridning. Ridning är ett fantastiskt sätt att ta sig runt på i naturen. Hästarna, som ofta är mycket vana vid oerfarna ryttare, tar sig fram på de mest ogenomträngliga ställen på ett lugnt och kontrollerat vis. Att arbeta med djur inger lugn i en annars stressig miljö, vilket de som har husdjur är väl medvetna om. Att erbjuda den här unika kontakten med ett stort djur som en häst i samband med en annars möjligen stressig konferens kan ha samma effekt på era kollegor.

Ridning som aktivitet på konferensen passar bäst för mindre grupper men kan även arrangeras för en större avdelning. Är ni en mycket stor grupp med stor ålders- och konditionsvariation kan ni välja att dela upp er i mindre grupper eller erbjuda ridning som ett alternativ till en annan aktivitet. Gruppindelning med en alternativ aktivitet är en fördel om ni har allergiker eller hästrädda med er då de inte kommer att njuta av aktiviteten på samma sätt som de andra. En god idé är att presentera aktivitetsalternativen före ni bär er av till konferensen så konferensanläggningen har möjlighet att anpassa er vistelse på ett så bra sätt som möjligt.

En klar fördel med att arrangera en ridtur är att alla som vill kan följa med, oavsett om man lider av rörelsehinder av någon form. Är det någon deltagare som behöver extra assistans under turen bör detta meddelas till arrangören i god tid så de eventuellt kan ta med en extra guide som hjälper till. Minst en guide som känner hästarna bör vara med på er tur. Även om ni har flera personer med ridvana med er så bör respekt visas för hästarna. Hästar är stora djur med egen vilja och personlighet och går något fel så kan ryttaren komma till skada.

Gör något annorlunda på konferensen och bjud era kollegor på en riktig friluftsupplevelse på hästryggen.