Provsmakning på Konferensen

konferens vinprovning

Slå dig ner i skinnfåtöljen nere i vinkällaren och njut av en äldre reserva eller en härlig mjuk whiskey. Ja det finns många sätt att sätta guldkant på konferensen. En vin-, öl- eller whiskeyprovning är bara ett av många vis att njuta av livet på efter en stressig konferensdag.

Har ni fått med er en grupp med finsmakare på konferensen så är en provsmakning på sin plats. Njut av en gammal lagrad whiskey, en fin flaska vin eller en dekadent bit choklad när ni varit produktiva hela dagen.

Många konferensanläggningar erbjuder provsmakningar i restaurangen eller i vinkällaren. De har då en duktig dryckesexpert som berättar om vad ni smakar på och guidar er igenom provsmakningens fantastiska värld. Flera herrgårdar och slott som gjorts om till konferensanläggningar erbjuder provsmakningen i en storslagen miljö och i en lokal där säkert många har suttit före er, hundratals år tidigare, och njutit av livets goda.

Ölprovning är ett ytterst populärt arrangemang. Vi svenska har druckit öl i urminnes tider vilket gör det till en hel historielektion om ni väljer att bjuda in en öl-expert. Ölprovning är lättare att arrangera för större grupper än exempelvis en whiskeyprovning eller vinprovning då signifikant fler vuxna människor dricker öl.

Provsmakning av alkoholhaltiga drycker bör man inte arrangera i en grupp där det finns individer med beroendeproblem. Undersök detta noga då det kan bli otroligt fel om ni utsätter en medarbetare för förödande frestelser. Den här typen av provsmakning passar bäst en mindre grupp där självfallet alla är över 18 år.

En typ av provsmakning som alla kan vara med på är chokladprovsmakning. Detta är ett otroligt populärt arrangemang, speciellt i grupper med ett övervägande antal kvinnor. Det bästa är så klart att man inte skall spotta ut smakupplevelsen man fått i munnen. Choklad är en hel vetenskap i sig själv så passa på att bjuda in någon som kan mycket om denna stora industri. Provsmakning av choklad kan ni avrunda konferensen med även om ni ska köra hem på kvällen, vilket blir svårt om ni väljer att arrangera en provsmakning av alkoholhaltiga drycker.
Sätt en extra guldkant på konferensen och låt era deltagare njuta av något riktigt gott vilket de har förtjänat efter en lång dag i föreläsningssalen.