Överlevnadkurs på Konferensen

konferens överlevnadskurs

Vill ni ta er konferens till det extrema så kan ni ta med era kollegor ut på en överlevnadskurs. Se hur långt alla är villiga att gå och testa lagkänslan. Ni kommer säkert bli possitivt överraskade!

Ge era kollegor en riktig utmaning och ta med dem ut på en överlevnadskurs. En konferens har aldrig varit så spännande som den blir om ni ska försöka överleva den. Glöm trygghetsövningar och gourmet middagar. En överlevnadskurs kan bli den nyttigaste utbildningen ni givit er personal.

Överlevnadskurs kan betyda mycket. Ni kan välja mellan allt från en endagskurs ute i skogen där ni får äta det som naturen bjuder på till mer extrema alternativ där ni är ute flera dagar. Först måste ni identifiera vilken typ av grupp det är som är med på konferensen. Blir överlevnadskursen allt för extrem så kan resultatet bli oönskat. Försök att lägga aktiviteten på en bra nivå där det ska kännas som en utmaning men inte outhärdligt. Överlevnadskurser passar alla storlekar på grupper. Det kan vara svårt att komma in i den rätta känslan om ni är flera hundra som ska med men allt från enstaka deltagare upp till 40-50 stycken deltagare är perfekt. Undersök erbjudanden från olika anläggningar som erbjuder överlevnadskurser och se vad som passar er bäst.

En överlevnadskurs kan bli riktigt lärorik. Förutom att ni lär er hur man överlever på det mest minimalistiska sättet ni någonsin trott var möjligt så gör detta susen för lagkänslan. Här tvingas ni arbeta som en grupp. Det finns inte plats för interna dispyter för då faller hela gruppen. Överlevnadskursen är alltså perfekt om ni lider av samarbetsproblem på arbetsplatsen. Nu måste helt enkelt luften rensas.

Ni bör förbereda gruppen i förväg om vad de ska utsättas för. Det är också en god idé att informera om vad de bör ta med sig och vad som kommer att bli helt onödigt, som finkläder och högklackat. Vissa deltagare kommer säkert att visa sitt missnöje med aktiviteten men försök att inte ta allt för mycket hänsyn till detta då det vanligen grundar sig i en oro som de kommer att komma över väl i fält. Väl tillbaka på kontoret så är det säkert de osäkra rösterna som jublar högst.

Utmana era kollegor och se vad de går för på överlevnadskurs.