Mat- & Drycktema på Konferensen

konferens mat dryck

Få saker är mer njutningsfulla än en god middag med något väl kompletterande i glaset. Alla, oavsett ålder, njuter av detta så varför inte kombinera livets goda med er konferens. Ett mat- och drycktema går hem i nästan alla gruppkonstellationer vilket gör det lätt att sätta guldkant på er vistelse.

Njut av livets goda samtidigt som ni är på konferens. Att ha ett mat- och dryckestema på konferensen kan sällan gå fel. Den här typen av teman uppskattas av alla, oavsett ålder, och vem vet, man kanske lär sig något nytt på konferensen som man kan visa de där hemma efteråt och det uppskattas av ännu fler. Mat- och drycktema passar således nästan alla grupper. Men det kan vara besvärligt att hitta rätt i grupper med flera individer med speciella matrestriktioner såsom vegetarianer, veganer och allergiker. Självklart kan de flesta konferensanläggningar, som erbjuder detta tema, anpassa kosten men det gör också att alla andra påverkas av få individers preferenser. Det kan i sin tur kan få en negativ klang istället.

Det är otroligt viktigt att ni tar hänsyn till deltagarna när ni väljer ett tema som mat och dryck. Finns det flera individer med stora viktproblem så är ett mattema med hälsoinriktning en bättre idé än gourmet mat och finns det individer med beroendeproblematik så är en vinprovning en sämre idé än ett tema om icke alkoholhaltiga drycker. Är ni en stor grupp så kan det vara svårt, om inte nära till omöjligt, att anpassa temat till alla, oavsett vilket tema ni väljer. Så diskutera inom planeringsgruppen och väg alla för- och nackdelar mot varandra innan ni väljer tema. Det kan hjälpa att ringa konferensanläggningen och informera dem om vilken problematik ni står inför och höra med dem hur de kan anpassa er vistelse på bästa sätt.

Mat- och dryckestema kan innebära att ni alla går en matlagningskurs tillsammans där ni själva får laga något gott ihop. Det kan också innebära att ni bjudit in någon som kan mycket om mat och dryck som föreläser för er. I och med att en konferens innebär många timmars lyssnande för deltagarna kan det vara roligare att låta dem mer handgripligen delta.

Väljer ni ett dryckestema som innebär att ni ska dricka alkoholhaltiga drycker som vin, whiskey eller öl så bör ni vara medvetna om att alla inte dricker alkohol och det är ännu viktigare att ta hänsyn till personer med alkoholproblem så de inte utsätts för onödiga frestningar. Var medvetna om vilka ni tar med på konferensen och anpassa temat efter dem.