Konferensresor i Istanbul och Dubai

Konferensresor i  annorlunda miljö ger nya perspektiv och nya infallsvinklar. En konstruktiv och kreativ utveckling för hela teamet. Låt destinationer som Istanbul och Dubai inspirera – och gör det lättare för medarbetarna att leverera. Ur ett långsiktigt perspektiv brukar konferensresor utomlands visa sig vara lönsamma. Allt fler inser att det finns oerhört många fördelar med att låta företagets medarbetare hämta kraft och motivation i en ny och spännande miljö.

Konferensresa eller studieresa till Istanbul

Studieresor arkitektur och fastighetsutveckling i Istanbul är ett riktigt bra alternativ för alla som är intresserade av att betrakta och utforska byggnader i en stad som rymmer en intressant blandning av öst och väst. Här blandas riktigt gammal arkitektur med ny spännande arkitektur med influenser både från öst och väst. Ett besök med föreläsning på arkitekturhögskolan kan vara ett intressant inslag i programmet.

Att i verkligheten se och uppleva den stora Blå Moskén är en mäktig upplevelse. Blå Moskén lät byggas av den osmanske sultanen Ahmed I mellan åren 1609 och 1616 och kallas på turkiska ”Sultanahmet Camii”, som på svenska betyder ”Sultan Ahmed-moskén”. Benämningen Blå Moskén kommer från de keramikplattor som moskén är klädd med. Plattorna är hämtade från den turkiska staden İznik och har inslag av blå detaljer. Blå Moskén är vacker att betrakta kvällstid och nattetid då strålkastare lyser upp byggnaden från alla håll.

Hagia Sofia (på turkiska ”Ayasofya” och på latin ”Sancta Sophia”, ”Heliga visheten”) byggdes ursprungligen som en kristen kyrka av Justinianus I under åren 532–537, omvandlades till moské efter Konstantinopels fall år 1453 och är i dag ett museum. Hagia Sofia nämns ofta som en av arkitekturhistoriens vackraste byggnader.

Konferensresor Istanbul bjuder på många vackra ögonblick i världsmetropolen. Sköna, gemensamma upplevelser som kan ge inspiration och stärka motivationen i gruppen på väg mot nya gemensamma mål.

 

Konferensresa till Dubai

Konferensresor Dubai är absolut någonting utöver det vanliga och passar teamet som vill kombinera en totalt fulländad konferens på ett toppmodernt hotell med alla tänkbara faciliteter med shopping i världsklass, sol och bad, skidåkning i gallerian, ökensafari, kameltur och besök i världens högsta byggnad Burj Khalifa. I Dubai är möjligheterna oändliga!

Dubai är en av världens snabbast växande städer och har på bara några årtionden förvandlats från öken till en pulserande högteknologisk storstad. Här kommer världsutställningen World Expo 2020 att hållas mellan den 20 oktober 2020 och den 10 april 2021. Det blir första gången en världsutställning hålls i Mellanöstern. Utställningen har mottot ”Connecting minds, creating the future”.

Att under dagen ta del av det stora det stora upplevelseutbudet och på kvällen avnjuta en stillsam beduinmiddag ute i öknen under en stjärnklar himmel skapar spännande kontraster. Konferensresor Dubai ger en härlig konferensmiljö som skapar goda förutsättningar för att hela teamet ska trivas. Här ges utrymme för visionära tankegångar i en miljö som verkligen utmanat det förväntade eller ordinära.