Konferensresa till Rom – historia, konst och kultur för alla smaker

Få städer är så mytomspunna som Rom. Boka konferensresa till Rom och upplev den fantastiska italienska huvudstaden med dess ljuva atmosfär tillsammans med kollegorna. Att se de berömda byggnaderna i Roms historiska centrum som finns med på Unescos världsarvslista ger en påminnelse om Roms storhetstid. Vatikanstaten, centrum för romersk-katolska kyrkan, med Peterskyrkan, Petersplatsen, Sixtinska kapellet och Vatikanträdgårdarna är för många ett av världens vackraste världsarv, byggnader med häpnadsväckande skönhet och platser med gudomlig stämning. En konferensresa med tema historia och religion är något som kan intressera många. En konferensresa till Rom är en lärorik och berikande upplevelse som lätt kan skapa livliga diskussioner bland kollegorna kring middagsbordet. Italien är ju också känt för sina långa mattraditioner, kulinariska läckerheter och några av världens bästa viner. Konferensresa till Rom – ljuv musik för alla sinnen.

Det antika templet Pantheon är ett av de bäst bevarade antika monumenten i Rom. Den ellipsformade amfiteatern Colosseum är ytterligare ett populärt turistmål och ett minnesmärke över svunna tider med gladiatorspel inför en stor publik. Spanska trappan som leder upp till kyrkan Santissima Trinitá dei Monit är också väl värd ett besök. En konferensresa till Rom bjuder på intressanta stadsvandringar i anrika miljöer. En fin kuliss till dagens konferens. Stanna upp och slå er ner på en av stadens alla fantastiska uteserveringar, njut av lunchen och hämta ny energi inför eftermiddagens bravader. Kulturutbudet i den italienska huvudstaden lämnar naturligtvis ingenting mer att önska. Här finns garanterat något som passar alla. Konferensresa till Rom – historia, konst och kultur för alla smaker.

Med en konferensresa till Rom kombinerar ni enkelt stadsvandringar i den hektiska staden med mer avkopplande upplevelser på landsbygden. Varför inte ha konferensen på en vacker vingård? Roms vindistrikt Castelli Romani består av 13 små pittoreska byar. Upplev det italienska landskapet när det är som allra bäst. Den vulkaniska jorden i området gynnar vinodlingarna och ger utsökta viner.

Med en konferensresa till Rom hinner ni uppleva otroligt mycket på en och samma resa. Lämna Sverige på morgonen för att vara framme i Rom redan på förmiddagen. Starta upp med en gemensam lunch och tillbringa eftermiddagen med konferens på en fantastisk vingård innan ni beger er in till ”den eviga staden” Rom för gemensamma kulturupplevelser på kvällen.

Visste ni förresten att Hummingbird Grupp & Konferens är bland de första researrangörerna i Sverige med att klimatkompensera för alla kunders resor till 100 procent? Boka konferensresa till Rom för ett klimatsmart alternativ och bidra samtidigt till klimatvänliga projekt i Kenya, Zimbabwe och Indonesien.

Staden Rom välkomnar alla med sin hänförande skönhet, sitt rika historiska och kulturella arv och sin kosmopolitiska atmosfär. God mat och dryck förgyller konferensresan och gör den fulländad. Passa på att öva upp era italienska språkfärdigheter. Benvenuti in Italia. Välkommen till Italien.