KONFERENSRESA OSLO – med hållbarhet i fokus

För det hållbara företaget är Oslo i Norge den perfekta konferensdestinationen. Den norska huvudstaden, som år 2019 utsågs till Europas miljöhuvudstad, ligger långt fram när det gäller hållbarhet och är världens mest elektriskt drivna huvudstad. BOKA KONFERENSRESA OSLO och se på nära håll innovativa lösningar på hållbarhetsutmaningar. Självklart är det enkelt att resa från Sverige till Oslo med buss eller tåg – det går direkttåg till Oslo från både Stockholm och Göteborg – och i Oslos stadskärna är det lätt att ta sig runt till fots. Norge satsar hårt på att begränsa turismens negativa effekter på miljön. Väljer ni att köra elbil så hittar ni enkelt laddningsstationer – det finns fler än 10 000 laddningsstationer i landet. På många hotell finns möjlighet att ladda bilen på parkeringsplatsen. Norges vackra natur slutar aldrig att fascinera och oavsett om ni väljer att åka buss, tåg eller bil så är ni garanterade vacker utsikt längs vägen. Med KONFERENSRESA OSLO har ni möjlighet att lära er mer om Norges system med miljöcertifierade resmål, samtidigt som ni stödjer lokalbefolkningen då ni äter närproducerad mat som har skördats och producerats i området och kanske köper med er souvenirer till nära och kära där hemma i form av lokala hantverk. KONFERENS OSLO – det gröna, sköna alternativet.

KONFERENSHOTELLEN I OSLO

I Oslo finns mängder av konferenshotell som sätter miljö och hållbarhet i fokus. Nära centralstationen ligger till exempel Clarion Hotel The Hub, som enligt dem själva är Oslos mest hållbara hotell. The Hub har en egen trivsam takbar med en egen ekologisk terrassodling där ingredienser till både mat och dryck hämtas. Det nya konferenshotellet mitt i centrala Oslo satsar hårt på att göra ett så litet klimatavtryck som möjligt. Naturligtvis finns det även många restauranger och barer som har miljö och hållbarhet i fokus. Restaurang Rest till exempel skapar gourmetmåltider av rester. Baren Himkok i Oslo fick år 2018 utmärkelsen världens mest hållbara bar. Med KONFERENSRESA OSLO är det enkelt att gynna det lokala och på så sätt bidra till hållbar turism. 

Future Library är ett intressant konstprojekt i Oslo. Projektets syfte är att samla en originaltext av en författare varje år under en 100-årsperiod, från år 2014 till år 2114. Den skotska konstnären Katie Paterson är projektets initiativtagare. Texterna kommer att förvaras i ett specialdesignat rum i det nya allmänna biblioteket i Bjørvika och blir tillgängliga först år 2114. 1 000 träd har planterats i Nordmarkaskogen i Oslo för att producera papper för att trycka en antologi av de 100 unika litterära verken. Syftet med det är att höja medvetenheten om hur viktig vår miljö är för framställning av böcker. Kanske kan trädplantering vara nästa steg för ert företag? En rolig aktivitet som samtidigt är bra för miljön. KONFERENS OSLO – upptäck en av Europas grönaste städer.