Konferens med besök på en Mässa

konferens mässa

På mässor blir man överrumplad av människors idérikedom och nytänkande. Inspirera era anställda med ett besök på en mässa i samband med konferensen.

Om ni är ett företag som sysslar med produkter eller försäljning så är det en fantastisk idé att kombinera konferensen med en mässa. En mässa är meckat för nya idéer och fantasifullt tänkande. Få platser kan inspirera så mycket som en mässa då ni blir matade med allt det senaste inom er bransch. På mässor kan ni finna nya nyttiga kontakter och bygga broar mellan avdelningar och produktlinjer.

Är målet med er konferens att ta fram en ny produkt eller fundera ut en ny marknadsföringsmetod eller varför inte starta upp ett helt nytt företag eller avdelning inom den befintliga organisationen så är ett besök på en mässa helt oslagbart. Introducera först syftet med er konferens för deltagarna så de vet vad de ska kika efter på mässan och var de ska lägga sitt fokus.

Många mässhallar har egna konferensanläggningar och lokaler där företag kan mötas i samband med mässan. Att installera sig i mässhallen gör det lätt att röra sig mellan själva mässan ni är intresserad av och konferenslokalen. Ni kan även få några av utställarna att ha en privat presentation bara för er. Ta kontakt med den aktuella mässhallen och de utställare som ni är intresserade av och boka dessa i god tid då konkurrensen är stenhård. Stora tematiska mässor håller endast igång under en begränsad tid då de avlöser varandra ständigt under året vilket gör det ännu mer viktigt att ha god framförhållning i planeringsarbetet. Vissa utställningar återkommer varje år, som exempelvis bilmässan och båtmässan i våra större svenska städer medan andra mer riktade och nischade mässor kan vara svårare att planera för då de inte nödvändigtvis återkommer varje år och arrangeras i olika städer.

Planerar ni att ställa ut egna produkter eller göra reklam för tjänster på mässan måste ni boka plats i god tid för att få en bra lokalisering på mässan.

En mässa i samband med konferensen kan vara nyckeln till en stadigt fortskridande i företagets utvecklingsprocess. Ta med era kollegor och låt dem inspireras så kommer det ge resultat på arbetet och produktiviteten i framtiden.