Konferens i Reykajvik

konferens reykjavik

Bjud kollegorna inte bara på konferens utan en storslagen upplevelse genom att ta med dem till Islands huvudstad Reykjavik. Här finner ni både högklassiga konferensanläggningar och en uppsjö av aktiviteter som ni kan sysselsätta er med efter en långa dag i konferensrummet.

Island är mest känt för sin fantastiska natur. Landet bjuder på en miljö som ni inte finner på någon annan plats i världen. Island ligger mitt ute i Atlanten på ungefär samma bräddgrad som västerbotten. Många tror att Island ligger långt ovanför oss men faktum är att den nordligaste punkten i Sverige ligger norr om Island. Det är inte bara Nordeuropéer som väljer att besöka Island då ön ligger mittemellan Nordamerika och Europa så kommer turister och företag från båda sidor. Reykjavik är Islands huvudstad och ligger på öns västra kust. Reykjavik är känd för kul shopping och ett vilt uteliv. Detta är kanske inte egenskaper ni söker när ni ska boka konferens, men Island och dess huvudstad bjuder även på så mycket mer.

Många konferensanläggningar i och utanför Reykjavik har inriktat sig mot hälsa eller naturupplevelser så det finns alla chanser till att få en riktig upplevelse i samband med konferensen. Just nu med ett svårare finansläge på Island så är det helt klart ekonomiskt att förlägga konferensen på Island och i Reykjavik.

Att arrangera en konferens med hälsa och spatema på Island är inte svårt. Det finns en uppsjö av konferensanläggningar som erbjuder spa behandlingar, gourmetmat, vinprovning och avkoppling. Detta är ett fantastiskt sätt att unna era kollegor något extra efter ett par dagar av hårt arbete.

Är ni en grupp som uppskattar upplevelser och naturen mer än en helkroppsmassage på spat så kan ni ta er ut i naturen. En mycket vanlig aktivitet är att rida islandshäst. Denna lilla häst kom från ön flera tusen år sedan. Än idag finns små vilda flockar kvar, som man inte får rida på men som man gärna får beundra på håll. Tölta iväg över det karja landskapet med en ledare som berättar om vad ni får uppleva. Vill ni syssla med något lite tuffare så kan ni sätta er i en safaribil som kör er runt ön, oberoende av hur underlaget ser ut. Kom riktigt nära naturen och till platser som ni aldrig kunnat nå tillsammans med en erfaren guide och chaufför.

Det ena utesluter inte det andra så tala med er konferensanläggning så kan de skräddarsy er vistelse i Reykjavik.