KONFERENS ALICANTE – med smak av närodlat

BOKA KONFERENSRESA ALICANTE och gör nya gastronomiska upptäckter

Provinsen Alicante ligger vid kustremsan Costa Blanca i Spanien och är kanske mest känd för sina milsvida vita stränder som har gett kusten dess namn – Costa Blanca är spanska och betyder ”vita kusten”. I Alicante finns även många gröna näringar. Närodlad frukt och grönsaker ger det lokala köket sin genuina smak. Mandeln, som blommar vackert i februari/mars, är ett populärt mellanmål som är både gott och nyttigt. Sätt er ner en eftermiddag på en restaurang och beställ ”almendras fritas” så får ni smaka friterade eller rostade mandlar som har odlats i trakten. Med något gott och kallt att dricka till är det en speciell smakupplevelse. Det finns många olika mandelsorter att välja mellan. Marconamandlarna odlas i Alicanteprovinsen och äts ofta som snacks, vända i olivolja och havssalt. Spanien är en av världens största producenter av mandlar. Intresset för mandlar och dess hälsobringande effekter ökar i takt med att människor blir allt mer hälsomedvetna. Smaka gärna ”ajo blanco”, en krämig och god soppa tillagad av mandel, vitlök, bröd, olivolja och vinäger. Mandlarna skördas på sensommaren/hösten i augusti – september. Att besöka en mandelodling kan vara en intressant upplevelse och en konferensresa med temat mandlar kanske ett nytt och spännande koncept? KONFERENS ALICANTE – med smak av mandel.

KONFERENSHOTELLEN ALICANTE – bra läge vid Medelhavet

På ett konferenshotell i Alicante beläget vid Medelhavet bor ni bekvämt och kan njuta av havsutsikten både från hotellrummet och från konferensrummet – om ni inte väljer att hålla konferenspassen utomhus, vilket också är väldigt populärt. Att göra en vandrande workshop och samtidigt utforska Alicantes gamla stadsdelar är ett förslag på konferens utomhus vid Medelhavet. Alicantes marmorbeklädda strandpromenad, de smala gränderna i El Barrio de Santa Cruz och Alicantes marina är alla trevliga områden att spatsera i och samtidigt diskutera dagens ämne för att senare, tillbaka på hotellet, presentera i grupp vad ni har kommit fram till. En annorlunda typ av grupparbete som gynnar gruppens problemlösningsförmåga. 

BOKA KONFERENSRESA ALICANTE och upptäck fördelarna med en konferens i härlig Medelhavsmiljö. Med gångavstånd till det mesta är det enkelt att få ut mesta möjliga av konferensen genom att varva konferenspass utomhus på stranden eller i staden med grupparbeten och presentationer på hotellet där alla faciliteter finns. 

Det är ni själva som bäst känner era medarbetare och vet vad gruppen vill ha. Hummingbird Grupp & Konferens hjälper er att skapa den konferens som just ni önskar. KONFERENSRESA ALICANTE blir vad ni gör det till. Att ni verkligen tar er tid att prata med varandra är nog så betydelsefullt. Ibland kan det vara lättare i en miljö långt ifrån den stressade vardagen på kontoret. Med bra flygförbindelse ligger Alicante nära till hands för en konferenshelg i Spanien i södra Europa. 

Hummingbird Grupp & Konferens klimatkompenserar alla resor till hundra procent. Inte bara flygresan utan även boende, landtransporter och måltider som ingår i resan. Dessutom stödjer Hummingbird Grupp & Konferens exempelvis internatskolan Kiotani i Kenya. Skolan, som ligger söder om den kenyanska huvudstaden Nairobi, har fått en solcellsanläggning som bidrar till att skolbarnen får ljus även efter mörkrets inbrott då de kan inte bara spela spel och umgås utan även läsa läxor. 

Med andra ord: Med KONFERENSRESA ALICANTE kan ni enkelt gynna lokala odlare i Spanien, skolbarn i Kenya och såklart alla era egna medarbetare. Allt på en och samma gång.