Idrottaktiviteter på Konferensen

konferens idrott

Det finns många sätt att pigga upp en konferens på. Att aktivera kollegorna säger inte bara att ni värnar om deras hälsa och välmående utan också att ni har förståelse för hur jobbigt det faktiskt är att sitta en hel dag med koncentrationen på topp.

En konferens innebär ofta många timmar i en föreläsningssal eller flitigt arbete i ett grupprum. För att hålla humöret och motivationen på topp under konferensen kan det vara en god idé att arrangera någon form av idrottsaktivitet som alla kan få ta del av. En lagtävling kan göra att kollegor som normalt sett inte arbetar tillsammans bli en sammansvetsad grupp som sedan arbetar bättre som ett team. Lagkänsla och vinnarinstinkt kan man komma riktigt långt med både privat och på arbetsplatsen.

En idrottsaktivitet behöver inte betyda att ni skall springa milen på tid eller simma vansbrosimmet utan det ska vara en aktivitet där alla kan vara med i laget. Välj en aktivitet som passar åldersfördelningen, konditionen hos deltagarna och storleken på er grupp. Ni kan tävla en och en eller i lag. Är syftet med idrottsaktiviteten att få gruppen att samarbeta bättre så är det bättre att välja en lagsport då det kan slå helt fel vid individuella utmaningar. Var noga med att informera om att aktiviteten är en lek och inte på allvar. Blir deltagarna allt för tävlingsinriktade så kan det också bli dålig stämning. Brännboll, fotboll och olika typer av lagutmaningar är lätta idrottsaktiviteter som är lätta att arrangera och som inte kräver en massa material.

Är ni en grupp med flera deltagare som inte är så idrottsintresserade så behöver inte det begränsa er. Välj en sport som inte kräver att man ska kunna träffa en boll, springa långa sträckor eller ta sig snabbt från en plats till en annan. Aktiviteter som bowling, boule eller lätt orientering (ej på tid) är bra alternativ som passar de flesta.

Idrottsaktiviteten behöver inte heller vara en tävling. Bjud till exempel in en dansinstruktör som lär er en kul och populär dans. Att ta människor lite utanför sin säkerhetszon kan förstärka självförtroendet när de ser att alla kan och alla försöker. En naturvandring är också ett bra alternativ om ni inte vill tävla inom gruppen. Målet är att ni ska göra något fysiskt tillsammans och på så sätt bättre på ”vi-känslan”.

Gör konferensen mer aktiv och hälsosam genom att introducera en idrottsaktivitet som alla kan vara med på och ha roligt.