Herrgårds- & Slottstema på Konferensen

konferens herrgard slott

Sverige är ett av de länder i hela Europa som kan erbjuda flest konferensanläggningar i den här stilen och det bör vi ta stolthet i. Njut av en vacker miljö, en storslagen lokal och en konferens som ni inte kommer att glömma.

Sverige är fullt av vackra slott och herrgårdar med spännande historier att berätta. Många är än idag privatägda men ett gott antal används som konferensanläggningar. Det finns många möjligheter att ni ska kunna ta med era kollegor ut på en lyxig konferens i en storslagen miljö som ni och dem annars kanske inte skulle få uppleva. De som bor och arbetar i södra Sverige har flest möjligheter att finna en anläggning som passar då bland annat Skåne är det lanskap med flesta herrgårdar i hela Europa på dess blygsamma yta. Undersök vilka konferensanläggningar ni har i er närhet och vad de kan erbjuda i form av lokaler, mat och logi och kanske extra aktiviteter som ni kan sysselsätta er med efter en lång dag i föreläsningssalen.

Att ha konferensen på ett slott eller en herrgård ger en lyxig och bekostad känsla utan att det behöver kosta en förmögenhet. Lokalerna är ofta bevarade i gammal stil och den geografiska placeringen är ofta svår att slå. Det som är mycket praktiskt är att de flesta konferensanläggningar av den här typen är att de har tillgång till sovplatser och en vacker restaurang på eller i anslutning till anläggningen. Väljer ni att sova över under konferensen så finns säkert allt ni behöver på plats.

Många slott och herrgårdar som är omgjorda till konferensanläggningar kan erbjuda roliga och spännande aktiviteter som ni kan komplettera konferensen med. Vad sägs om ridturer, vandringar i slottsträdgårdar, mat- och dryckesprovning eller möjligheter till en jakttur om det finns deltagare med jaktlicens? Valmöjligheterna är många så ta god tid på er under planeringsarbetet så ni kan undersöka alla typer av anläggningar som ni finner intressanta.

När ni funnit en anläggning som passar er så kan ni fråga efter paketpriser och hur anläggningens personal kan skräddarsy er konferens efter era behov. Det är viktigt att höra sig för om det finns tillräckligt stora lokaler för er om ni är en stor grupp som vill komma på besök. Ligger konferensanläggningen väldigt avsides, vilket inte är ovanligt när det gäller äldre slott och herrgårdar, så kan ni höra med personalen om de kan hjälpa till att ordna transporter till och frånanläggningen.