Fiske & Jakt på Konferensen

konferens jakt fiske

Njut av lugnet och känn naturens omfamnande tystnad. Att kombinera konferensen med jakt eller fiske är oslagbart. Låt deltagarna koppla bort allt som har med jobb att göra och låt dem ladda batterierna inför nästa konferensdag.

Är ni ett glatt friluftsgäng som ska iväg på konferens så kan ni med fördel kombinera en friluftsaktivitet med arbetet. Det finns många konferensanläggningar som arrangerar olika friluftsaktiviteter som ni kan komplettera konferensen med. Vår svenska natur erbjuder så otroligt mycket, från fantastiska vandringsleder till båtturer. Att ta med gruppen ut i naturen har många fördelar. Naturen har en förmåga att främja gruppkänsla och en harmoni bland deltagarna. Efter en lång dag på konferens kan bara tystnaden i naturen göra under för genereringen av ny energi och motivation. Kom ihåg att informera deltagarna innan ni far på konferensen att de ska vara klädda för utomhusverksamhet så de tar med sig passande kläder.

Fiske är en populär aktivitet som ni kan ge er ut på när ni är på konferens. Antingen tar ni med egen utrustning eller så undersöker ni på förhand om konferensanläggningen kan erbjuda er fiskeredskap. Att fiska passar bäst till mindre grupper då ni får fundera över säkerheten. Att vara ett stort oerfaret gäng som fiskar på en liten yta kan sluta i tråkigheter. Fiske uppskattas också avsevärt mer om man har lite erfarenhet då det inte tar en halv dag att bara sätta på metet. Vill ni fiska med nybörjare så kan ni ta med er en instruktör på exkursionen som kan assistera de som behöver hjälp.

Jakt är ytterligare en populär aktivitet som går att kombinera med er konferens. Här är det extra viktigt att följa alla de regler som rör användandet av vapen. Alla i gruppen måste ha en jaktlicens för att få lov att avfyra ett vapen. Alla i gruppen bör också ha någon form av erfarenhet av jakt även om de inte tänker skjuta själva. Vid bristande respekt av de enkla regler kan en jakttur sluta med att någon avlider. Ni måste vara medveten om att jakt innebär en hantering av ett dödligt vapen. Har alla en licens eller erfarenhet så minskar risken för olyckor avsevärt och er tur kan istället bli en riktigt lyckad upplevelse. Ta reda på vilken jaktsäsong det är så ni jagar rätt djur. Skjuter ni ett fredat djur eller utanför jaktsäsongen kan ni bli straffade med böter eller fängelse.

Naturen är en fantastisk plats att vistas i under rätt förutsättningar. Jakt och fiske är ett roligt och stimulerande sätt att ta tillvara på naturen på ett spännande sätt. Tala med restaurangen på konferensanläggningen så kanske ni kan få njuta av jaktlyckan även till middagen.