Endagskonferens utan Övernattning

endagskonferens

En kul och inspirerande konferens behöver inte kräva rigorös planering och övernattningar på lyxiga hotell eller konferensanläggningar. En endagskonferens kan ge minst lika mycket för en billig peng.

En konferens behöver inte vara en flerdagarstur med en massa arrangemang och gourmet middagar. En endagskonferens kan ge minst lika mycket i form av inspiration och ny motivation. Att vara borta över dagen kan kännas mycket skönt för många deltagare som inte behöver fundera på vem som tar hand om barnen, går ut med hunden och vem som vattnar blommorna. Att bara komma bort från arbetsplatsen för en dag kan göra otroligt mycket utan att kosta en förmögenhet.

En endagskonferens passar speciellt grupper med småbarnsföräldrar, individer med speciella behov eller äldre personer som inte känner sig trygga på annan plats än hemma. Detta är ju klart extremfallen och sällan är det grupper med renodlat personer från dessa kategorier som åker på konferens. Det mest negativa med att bara vara borta över dagen kan vara att det är svårt att ha tid till att hitta på annat än det som är mest viktigt att framföra. Aktiviteter, gästföreläsare eller studiebesök finns det sällan tid till.

När ni planerar en endagskonferens finns det en del saker ni bör tänka på. En endagskonferens bör inte förläggas allt för långt från arbetsplatsen. Tid ska helst inte läggas på transporter då det kan vara svårt att få något gjort under den tiden. Färden hem bör heller inte planeras allt för sent på kvällen då det kan bli besvärligt för vissa att ta sig hem om kollektivtrafiken slutat köra för kvällen. Även om det börjar bli dåligt med tid och ni finner det svårt att få tid till allt ni velat genomföra på konferensen bör inte tid tas bort från fikapauser och en lunch. Det är mycket viktigt att deltagarna får sträcka på benen och prata om något annat för att de ska kunna hålla sig koncentrerade hela dagen. Får ni inte tiden att räcka till bör ni överväga att stanna en längre tid på anläggningen eller prioritera vad som är viktigast i programmet.

Även om ni bara planerar att vara borta över dagen så är konferensanläggningen och miljön kring anläggningen viktig. En vacker och inspirerande miljö är lika viktig för en endagskonferens som den är om ni planerar att stanna längre.

Att arrangera en endagskonferens är inget hinder för att ha ett roligt tema på konferensen. Planera noga och i god tid så finner ni säkert tid för något riktigt roligt också.