Boende och Konferensrum

konferens lokaler

Platsen för er konferens är nästan lika viktig som syftet med konferensen. En vacker miljö motiverar deltagarna på konferensen och inspirerar till nytänkande vilket är ett av målen med att arrangera en konferens. Lägg vikt vid valet av konferensanläggning som kommer er konferens att bli oförglömlig.

Planering av lokaler och boende kan se mycket olika ut beroende på vad ni är för företag, hur stor organisationen är och vilket syfte konferensen har. Lokalerna ska vara inspirerande och det är inte fel om deltagarna känner att ni verkligen har investerat i er gemensamma konferens. Prioritera lokaler och en vacker miljö framför att stanna borta under en längre period.

Steg ett är att finna en trevlig anläggning som kan erbjuda minst en lokal där alla deltagare får plats. Ni åker ju på en konferens för att ge alla deltagare samma information och det är därför viktigt att ni har en plats där ni alla kan samlas. Har ni planerat för grupparbete under konferensen så måste grupprum också bokas. Förutsätt inte att man kan sitta utomhus eller i gemensamma utrymmen då det kan bli dåligt väder och mycket spring. Låt alla grupper finna en plats där de i lugn och ro kan lösa de uppgifter ni givit ut.

Ska ni sova över på konferensanläggningen, eller i anslutning till anläggningen, så måste rum bokas i god tid så ni alla kan sova över på samma plats. Ta kontakt med de konferensanläggningar ni är intresserade av och hör med dem vad de kan erbjuda för lösningar. Ta hänsyn till att inte alla deltagare på konferensen kan sova borta en natt, som exempelvis ensamstående föräldrar. En god idé är att förlägga konferensen inte allt för långt från er arbetsort så att de som önskar kan åka hem över natten. Ni behöver inte nödvändigtvis sova på samma plats som ni har arbetat på under dagen. En ny miljö och spännande aktiviteter på kvällen kan öppna för nya idéer dagen därpå.

Det kan vara farligt att förutsätta att alla vill dela rum med en kollega. Erbjud både enkelrum och dubbelrum i god tid så den som vill dela kan göra det och de som hellre sover ensam kan få möjlighet att uttrycka detta önskemål. Många konferensanläggningar har tagit hänsyn till detta och erbjuder endast enkelrum.

En inspirerande plats, en vacker lokal eller en fantastisk miljö kan ge den där extra guldkanten på er konferens. Så lägg ner tid på att finna den perfekta platsen för er som kommer konferensen få ett positivt genomslag på er arbetsplats.