Äventyrsbana på Konferensen

konferens äventyrsbana

Jobba högt och lågt, upp och ner och in och ut. En äventyrsbana utmanar både psyket och fysiken. Självklart är detta en toppen aktivitet på er konferens som alla kommer att uppskatta. En äventyrsbana gör susen för lagkänslan då alla får dra sitt strå till stacken för att laget ska vinna.

Kombinera er konferens med ett riktigt äventyr. Ta med gruppen ur konferenssalen och ut i naturen och upp i trädtopparna eller ner i leran. På flera platser i vårt avlånga land kan ni finna konferensanläggningar som har valt att kombinera den klassiska konferensmiljön med en eller flera aktiviteter. Dessa aktiviteter utför man med fördel utomhus då alla behöver lite frisk luft efter att ha suttit inne hela dagen.

En äventyrsbana är inte för de rädda. Det krävs både motivation och mod för att hoppa från trädtopp till trädtopp eller klättra upp i hinderbanan. Det finns äventyrsbanor i alla nivåer för att det ska passa alla typer av grupper. Är konferensgruppen inte den mest aktiva av dem alla så kan en enklare bana vara att rekommendera. Det är ju inte roligt om någon deltagare känner att han eller hon inte kan delta och får stå över aktiviteten. Vill ni istället verkligen utmana er själva så finns det många äventyrsbanor som utmanar både fysiken och psyket. Tänk att behöva gå på lina 15 m upp i luften eller dyka ner i en lerpöl för att ditt lag ska vinna.

En äventyrsbana passar alla typer av grupper. Ni kan vara en större grupp och dela in er i lag eller en mindre grupp där alla jobbar var för sig. Ålder spelar inte någon roll heller då flera äventyrsbanor inte nödvändigtvis är fysiskt krävande utan mer psykiskt. Välj gärna en konferensanläggning som kan erbjuda en bana som passar er.

Förberedelser före avfärd till konferensanläggningen behöver inte vara allt för avancerade. Meddela er konferensgrupp i god tid att de ska ta med sig oömma kläder och ett par bra skor. Det kan slita på kläderna en hel del att klättra i träd eller åla omkring på marken.

Efter äventyrsbanan så kan ni vara säkra på att alla är trötta men mycket glada vilket är en bra sinnesstämning för att ge sig på nästa konferensdag.