Arkitekturresa till Barcelona

För en arkitektbyrå eller ett fastighetsbolag som vill uppleva både gamla och nya spännande byggnader, både gotisk och modern arkitektur, är resan Arkitekt Barcelona definitivt ett av Europas just nu hetaste resealternativ. En konferensresa till Barcelona bjuder på nya insikter om vad som är den hetaste trenden inom grön arkitektur. Barcelona är en stad som väljer miljö, bättre ljudnivåer och hälsa framför bilar i innerstaden. Stadens kvarter är promenadvänliga och lämpar sig väl för långa promenader med syfte att utforska stadens alla intressanta byggnader. En studieresa till Barcelona ger en god inblick i innovativ arkitektur och urban ekologi.

Studieresa inom stadsplanering och arkitektur

Med boende mitt i centrala Barcelona har ni nära till allt. Strosa runt i de gotiska kvarteren, njut av kvällens sköna atmosfär och ge er ut på kulinariska utfärder på någon av Barcelonas absolut bästa tapasrestauranger.

Med resan Arkitekt Barcelona är det lätt att bygga upp en studieresa med temat stadsplanering och arkitektur. Hummingbird Grupp & Konferens har hittills anordnat studieresor inom arkitektur, stadsplanering och fastighetsutveckling till mer än 50 destinationer runt om i världen och har ett unikt nätverk av arkitektguider på plats på flera destinationer, som är beredda att svara på alla nyfikna frågor relaterade till stadens arkitektur.

En arkitekturresa värd att satsa på

Att samlas tillsammans i en stad full av intressanta byggnader ger nya kunskaper om både stadsplanering och gruppdynamik. Att lära i autentisk miljö kan lätt öka både motivationen och kreativeten i gruppen. Som en del av företagets omvärldsbevakning är det definitivt en resa väl värd att satsa på.

Klostret Monestir de Pedralbes är ett fint exempel på katalansk gotisk arkitektur. I kapellet, tillägnat San Miguel, finns målningar av konstnären Feerer Bassa. Barcelonas operahus Gran Teatre del Liceu ligger vid den kända paradgatan La Rambla. Byggnaden har drabbats av två förödande bränder, den senaste år 1994, men har återuppbyggts ännu mer grandios än tidigare. Casa Amatller är exempel på annorlunda arkitektur i modernistisk stil. Casa Batlló utförd av Antoni Gaudi 1904–1906 är en byggnad som helt saknar räta linjer. Casa Batlló sägs representera Sankt Göran och draken. Antoni Gaudi har även ritat den allmänna parken Park Güell, hälften sagovärld och hälften stadspark som år 1984 utsågs till ett världsarv av Unesco. Sagrada Família är ytterligare ett av Gaudis kända mästerverk. Den konformade byggnaden Torre Agbar, designad av den franske arkitekten Jean Nouvel, har kommit att bli en symbol för det moderna Barcelonas arkitektur. På natten lyses byggnaden upp av 4 500 ledlampor i blått, rött och lila.

Konferensresa för arkitekturintresserade företag

Resan Arkitekt Barcelona har mycket att erbjuda för alla arkitekturintresserade. En konferensresa till Barcelona med härlig atmosfär, goda måltider och livliga diskussioner om byggnader och olika arkitekturstilar ger garanterat energi, upphov till nya idéer och skaparlust. Arkitekt Barcelona – originalitet och kreativitet.